Dobrý mobil pre toho kto od svojho mobilneho zariadenia chce to najlepsie Zobraziť celú recenziu
priemer z 244 hodnotení
66% | (161) | |
17% | (41) | |
9% | (20) | |
2% | (6) | |
7% | (16) |
Telefón som dostal ako služobný
Telefón mám zatial iba par dni ale som spokojny. Wi-fi má dobrú kvalitu, fotoaparát tiež celkom ujde, aj keď neohromí rozlíšením. Konštrukcia je kvalitná, nevŕzga, iba na nasadzovanie zadného krytu treba trochu praxe.
Podla mna jeden z najlepsich querty mobilov. Jednoznacne odporucam. Vlastnim ho uz 3 rok, zatial ziadne problemy. Odporucam doinstalovat Opera prehliadac. Telefon bezproblemov odolal teplotam -25C a niekolko padov :)
je to dobry pracovny mobil je tam velmi dobra klavesnica 2,4 palcovy displej mobil slape v pohode este sa mi nestalo ze by sa mi sam od seba restartoval .Navigacia: pokial si stiahnete z internetu mapy tak funguje bez problemov
vydrz telefonu je super : mobil vam pri beznom pouzivanii par hovorov internet sms vam vydrzi az 5-7 dni. telefon urcite odporucam
Tomas
Pridané: 17. februára 2012
(Upravené 17. februára 2012)
Je to velmi sikovny a prakticky teleforn.
- Internet slape v pohode, wifi pripojenie pracuje velmi dobre.
- Navigacia. Bolo treba stiahnut mapy, teraz funguje bez problemov. Hoci je display maly nagacia mi pride plnohodnotna, cize vratane "point of interest" ako su pumpy, bankomaty, kultura ect. Naviguje off line, pripojenie trva asi 3-5 minut. Co v porovnani s mojim garminom je niekedy rychlejsie.
- Bateria ma dobru vydrz, pri pouzivani telefon, internet, navigacia vydrzal az 5 dni. Ak ho pouzivam malo viac ako 7 dni.
Zo zaciatku sa moze zdat ze je velky, ale to je v pohode - vysledkom toho je dobra klavesnica a celkom velky display.
Co dodat, mne telefon sluzi velmi dobre. Mam ho vyse mesiaca a nezazil som ani jeden samovolny restart.
Zda sa mi, ze sa zadny kryt rychlo odiera. Mam ho preto v puzdre.
spokojnosť, len si musím zvyknúť na symbian, ktorý som v starších Nokiach nemal.
E52 som si objednaval pretoze nepouzivam dotykove mob. s produktom ako takym som spokojny az na pokrytie gps v offline...ocakaval by som viac map. Ale inak som spokojny a urcite by som ho odporucil...este by som vyzdvihol vydrz baterie...
Náhrada za ukradnutú E51 s ktorou som bol úplne spojný (hoci nemala GPS, mapy fungovali). Má nový placatý napájací/USB konektor, našťastie je v balení aj redukcia na okrúhle konektory starších nabíjačiek. Fotoaparát používam málo, má síce blesk a 3,2 Mpix, ale pri umelom osvetlení dobré fotky aj tak neurobí. Video natáča vo formáte .mp4 do vyčerpania pamäte. Tlačidlá sú klasicky príjemné. Lesklý plastový rámik a bočné tlačítka sa po polroku nosenia vo vrecku začínajú olupovať a kryt vŕzgať. Keď doslúži, možno sa nechám zlákať nejakou dotykovou hračkou.
Odporucam.
Telefon som vlastnil krátku dobu.. Jedná sa o nepodarok z NOKIE. Zadny kryt tenučký pliešok ktory sa rýchlo ohne, tlačidlá smerove tlačitko nepohodlne, pod displej ide prach, jedíne sčím som bol spokojny bola vydrž baterie v pohode od 10-14dní a to som používal aj Wifi, aj telefonoval. Symbian nedotiahnutý mrzne, je tam veľa chýb. Telefon určite neodporúčam, bol by to super telefon len ho nedotiahli dokonca...
Nokia e52 je výborný telefón na prezeranie e-mailov, písanie SMS ale aj na multimediálnu činnosť.Plusy vidím v jacku, výbornej klávesnici,Prekvapili ma aj pomerne rýchle reakcie.Naopak,slabý fotoaparát. ktorému chyba autofokus,trosku mi vadí aj slabá citlivosť wifi.Cena je prehnaná.
certjanovik
Pridané: 2. januára 2011
Po vsetkych tych recenziach ktore som doteraz cital musim povedat ze som rozmyslal ci kupit,alebo nekupit. Moja kupa je mojou vyhrou. Telefon ma nesklamal, slape ako hodinky ziadne mrznutie a ine problemy. Citlivost Wi-fi je v skutku velmi dobra, surfujem aj tam kde ine mobily si uz ani nepipnu. Reakcie ma rychle a presne. Kvalita sparacovania je fajn,aj ked tym zadnym krytom niesom si velmi isty,hlavne tlacitka mohli byt usporiadane trocha lepsie (su tam medzery)-bojim sa ze casom tam padne prach a moze sa dostat na display. Mobil sa hodi na kazdu prilezitost no detom do ruk nepatri.Som nazoru, ze na kvalitne foto treba zrkadlovnku- fotak v mobile je priemer na bezne momentky myslim ze ujde co sa tyka videa bodlo by 30fps,ale co sa tyka zvuku je kvalitny. Po pripojeni kvalitnych sluchatok velmi dobry mp3 prehravac. Navigacia v mobile je presna + - par metrov je super. Odoslnost mobilu je slabsia preto radsej nehadzat a bodne ochrane puzdro. Mobil plni svoju ulohu managerskeho telefonu kopa aplikacii ktore moze vyuzit pri vybavovani mailov,stretnuti a roznych inych cinnosti. O celkovy vykon sa stara rychly procesor ktoremu dobre sekunduje vyborna vydrz baterie.
Ak clovek natrafi na zly produkt treba to reklamovat, lebo samotna E52 je vybornym pomocnikom nech ste kdekolvek.
Peter
Pridané: 13. novembra 2010
(Upravené 13. novembra 2010)
je dizajnovo výborný avšak neviem či má nejaké výrobné nedostatky ohľadom odposluchu
tiXee
Pridané: 25. októbra 2010
viac na www.symbianmania.sk
Robo
Pridané: 27. septembra 2010
Po kratkom precitani predoslich recenzii nerozumiem ci mam docinenia s rovnakym modelom tejto znacky (NOKIA E52) alebo s kolegovcami (Prvy:dva krat nahlasena a uznana reklamacia,Druhy: raz nahlasena a uznana reklamacia a co sa tyka mojej osoby taktiez dva krat nahlasena a aj uznana reklamacia) mame take stastie pre obdrzanie tohoto modelu.Ide o zamrznutie a reset pri volani ale aj v kludovom stave.Neviem ci jedna z pobociek na Slovensku (nebudem menovat) objednava alebo dostala niejaku chybnu seriu alebo co to ma znamenat.Velmi som sa tesil na tento mobil,ale po dvoch reklamaciach ma tento model totalne demotivoval a budem musiet siahnut hoci velmi nerad po mobile s dotykovou klavesnicou,co neznasam.
Prvy mobil mi vydrzal asi mesiac,kde uz som po tyzdni mohol badať zmeny a nepochopitelne vybitie baterie ktoru som nabil v ten isty den.Mobil mi casom zacal celkovo mrznut a rusit spojenie uprostred hovoru s tym ze mi vyhadzovalo hlasky tipu,vybita bateria,vloz SIM.
Druhy kus mi vydrzal jeden den s prsne rovnakymi symptonmi.
Telefón som dostal ako služobný
Konštrukcia: keď telefón vybalíte z krabice vyzerá nádherne, no už po krátkej sa prejavia prvé designové nedostatky: display veľmi ľahko príde ku škabancom, napríklad aj o umelú hmotu, napr. gombík. Zadný kryt je z tenučkého plechu, ktorý ya veľmi ľahko ydeformuje, napríklad aj nosením zadnom vecku nohavíc. Elegantný vlnovkový vzor na zadnom kryte po týžni používania vyzerá ako požutý, našťastie potom už to zhoršovanie nie je až tak zjavné.
GPS: prvé pripojenie k satelitom trvá absurdne dlho. Ak užívateľ nie je dostatočne technicky zdatný GPS ho bude buď neustále obťažovať žiadosťami o pripojenie na Internet, alebo mu uberať z predplatených MB dátového programu - našťastie nie veľa, ale pozor pri roamingu.
Fotoaparát: nechápem, načo niekto chce aby fotoaprát v MT mal 5 a viac Mpix. 3,2 v tomto telefóne robí obrázky dostatočne podrobné, a umelecké foto s takým objektívom nebude, ani keby mal 100 Mpix.
Internet: pripojenie na Wi-Fi je spoľahlivé a jednoducho ovládateľné, žiaľ kombinácia malého displayu a ovládania prostredníchtvom MT klávesnice, robí z pokusu o browsovanie traumatický zážitok. Dá sa použiť v núdzi je to však veľmi nešikovné. Prakticky sa to dá využiť hlavne na updatovanie software-u.
Celkovo vzaté jedná sa o slušný prístroj za prijateľnú cenu. Má pomerne reprezentatívny vyhľad, no na jeho yachovanie vyžadujeyznačné úsile. Netechnické typy užívateľov však budú potrebovať viac ako len návod na správne nastavenie všetkých parametrov.
Veľmi zlý mobil. Software aj hardware má veľa nedostatkov (nepomôže ani najnovšia verzia softwaru). Software je nestabilný zamŕza a má pár závad napr. nešlo mi kopírovanie z kontaktov z pamäte mobilu na kartu atď. Oproti E51 a E71 veľmi zle chytá signál (tam kde je slabší signál a E52 a E71 ho vedia chytiť a môžete s nimi volať alebo chytať wifi alebo GPS tam E52 si už ani neškrkne)... Foťák fotí rozmazané foto nemá ani xenonovy blesk.Reproduktor má slabý výkon. Jediné čo môžem pochváliť je výdrž baterie a výkon procesora. Podľa mna odfláknutý a poriadne neotestovaný mobil.Neodporúčam naročním užívateľom ktorý si potrpia na výkone a fotografiach.No je prakticky do vrecka.
V kancelárii tento telefón určite oceníte, ale ako multimediálny sklamal, lenže na to ani nebol určený. Náhradou za to je množstvo skvelých funkcií, ako napríklad Wi-Fi, či GPS. Nevýhodou je pomalšia odozva a nedostatok pamäte RAM pretože zo 120MB máte k dispozícií iba približne 50MB (rieši novší FW, momentálne už dostupný dokonca vo verzii 34 pre nebrandované modely). Batéria pri tých skvelých funkciách vydrží päť dní čo úplne postačí. Telefón hodnotím kladne a odporúčam ho.
Viac informácií a fotky nájdete - http://www.mobilizujeme.sk...
so 16GB pamäťovou kartou a s O2 fér neobmedzeným internetom je to vynikajúca voľba na prácu aj zábavu. Len dúfam, že aj vydrží.
Nokiu E52 môžem každému len a len odporučiť. Počas môjho používania som sa nestretol so žiadným problémom , ktoré uvádzajú majitelia na iných fórach. S touto Nokiou sa mi pracuje výborne. Ako už býva zvykom u E - čkovej rady Nokie, mobil je doslova nadupaný kancelárskymi aplikáciami. Hravo si rozumie s e-mail ami prostredníctvom Nokia Messaging či Exchange. Gps hodnotím na výbornú taktiež Wifi, ktorá sa neodpája ako pri iných telefónoch. Menším mínusom vidím 3,2 Mpx foťák ktorého snímku nie su až tak perfektné, no pre momentky úplne postačí. Oceňujem funkciu Makro, ktorá sa zíde pri fotení dokumentov. Nedá sa zahanbiť ani multimédiami, ktoré predstavuje najmä 3,5 mm jack. A takto by som mohol neustále pokračovať. Ja na ňom proste chyby nevidím.
Jozef Šulek
Pridané: 19. marca 2010
Tento mobil by som nedoporučil nikomu, najhorší mobil aký kedy som držal v ruke . Keby som ho nedostal ako služobný tak ho zahodím .Niektoré funkcie zbytočne komplikované, množstvo nepotrebných detailov ktoré sú nanič. Mal som veľa služobných mobilov aj inej značky ale tento je s nich najhorší. A tá veľkosť? Škoda len že ste ho neurobili vo formáte A4.To by bola bomba!
Počet hviezdičiek zvoliť? ?Aké? Tento si nezaslúži nič.
Nokia E52 predstaveny ako pokracovatel po E50 a E51 dostal podstatne vylepsenia. Hlavne novsi system Symbian s FP2 alebo GPS, rychlejsi procesor 600mhz, vesci displej, kompasa ine. Mobil je po dizajnovej stranke velmi pekny a hlavne v ciernej farbe. Kvalita spracovania je tiez na vysokej urovni a prevazuju hlavne kovove kryty. E52 si poradi aj s narocnejsimi 3D hrami ktore ine nezvladnu tak plynulo. Pomer ceny a vykonu je ukazkovy a myslim ze z toho bude velky hit uz teraz som ich videl u par ludi. Hoci mobil je primarne urceny pre podnikatelov tak zastupi skvelo aj zavavu a to vdaka 3,5 mm jacku na sluchadla a podpore microSDHC sa z neho stane plnohodnotny hud. prehravac alevo videoprehravac. Po nainstalovani programu tam rozbehate aj divx formaty filmov bez konvertovania.
Telefón Nokia E52 celkovo pôsobí ako telefón pre vyššiu triedu užívateľov a už len jeho funkcie napovedajú o jeho cene. Fínske telefóny sú známe síce svojou vysokou cenou, ale zato ich kvalitným spracovaním. To sa tejto Nokii nedá vyčítať. Spracovanie je takmer na výbornú. Funkcia akobysmet. Rozhodne poteší svojím rozhraním každého užívateľa.
Výborný univerzálny telefón s množstvom funkcií. Plná podpora pre kancelárske veci (Word, Excel, Pdf), WiFi konektivita, bezproblemová navigácia či už do auta, alebo na turistiku, 3.5mm jack pre počúvanie hudby. Určite odporúčam.
Smartphone Nokia E52 disponuje operačným systémom Symbian v9.3. Kombinácia s A-GPS, Wi-Fi, dvoma fotoaparátmi a kvalitným povrchovým prevedením sa zmestila do približne 98g. Displej má po uhlopriečke 2,4 palca a pracuje v rozlíšení QVGA (240x320 bodov) pričom zobrazuje 16 miliónov farieb. V sieťach GSM môžete volať na pásmach 850, 900, 1800, 1900 MHz. Nechýba podpora rýchleho internetu HSDPA a HSUPA. Samozrejmosťou je Bluetooth 2.0 s EDR. Používateľ má k dispozícii približne 60MB pamäte, ktorú ľahko rozšíri do veľkosti 16GB kartou MicroSD. Mobil sa po pripojení na počítač tvári ako štandardný USB kľúč.
Z pohľadu internetovej komnunikácie je k dispozícii Mail for Exchange a IBM Lotus Notes spolu so základnými protokolmi IMAP4, SMTP, POP3, Nokia Messaging a Microsoft ActiveSync. Internetový prehliadač podporuje HTML+CSS, XHTML, WML.
Rozlíšenie fotoaparátu je 3,2 megapixelu. Kombinuje technológie ako LED blesk, štvornásobný digitálny zoom a záznam videa s 15-timi snímkami za sekundu.
V telefóne ešte nájdete aj ponuku aplikácií ako Hľadanie, Načítajte, Files on Ovi, Traveler, Push To Talk, Messenger, hru Solitaire a aplikáciu na podporu N-Gage hier. Nakoľko telefón beží na operačnom systéme Symbian, minimalizácia a spúšťanie viacerých aplikácií je v Nokii E52 samozrejmosťou.
Výdrž Nokie E52 je viac než výborná. Batéria s kapacitou 1 500 mAh mi udržala telefón nažive minimálne tri dni aktívnej práce. Občasná kontrola mailov, prezeranie stránok cez Wi-Fi, zopár SMS a hovorov a stále som sa mohol spoľahnúť na výdrž cez tri dni.
Michaelos
Pridané: 29. decembra 2010
Za tú cenu je to bomba...
Nokia E52 je výborný pracovný nástroj a taktiež skvelý multimediálny telefón. Po pár dňoch strávených s týmto mobilom som plný pozitívnych skúseností. Potešili ma pomerne rýchle reakcie, zabudovaný Nokia Messaging, podpora N-Gage hier či 3,5 mm jack. Sklamala ma však slabšia citlivosť Wi-Fi aj GPS a fotoaparát, ktorému chýba autofókus. Ten však v pracovnej triede Eseries nie je taký podstatný. Nokiu E52 považujem, hneď po Nokii E71, za najlepší pracovný telefón aký môžete dnes kúpiť. Konkurenciou Nokie E52 bude najmä chystaná Nokia E72, ktorá svojou funkčnou výbavou zosadí z trónu aj aktuálnu E71-tku.
Zobrazujem 1 - 46 zo 46 recenzií