Heureka.sk - nákupný radca
Vyber produkt > Porovnaj ceny > Nakupuj výhodne

Nokia N97

Pridať recenziu

Nokia - dotyková - Bluetooth - WiFi - Java - Prehrávanie MP3 - Fotoaparát

Dátové funkcie e-mail áno 3G áno HSDPA áno Bluetooth áno Wi fi áno EDGE trieda 10 Displej Veľkosť / Rozlíšenie / Počet farieb 89 mm/360 x 640/16mil. Dotykový ... viac »

Kde kúpiť

Odporúčania od zákazníkov

1 zákazníkov odporúča tento produkt
4 zákazníkov neodporúča tento produkt

Najprínosnejšie pozitívne recenzie

(16 z 19 ľudí považuje túto recenziu za prínosnú )

Nokia n97 je najvyšším modelom Nseries . Je to pekný mobil s množstvom užitočných funkcií ako napr. GPS , Wi-Fi ... Ak máte peňaženku plnú peňazí tak je tento mobil dobrou voľbou. Zobraziť celú recenziu

Všetky recenzie Nokia N97

Pytias

Pytias

Pridané: 21. apríla 2012

(Upravené 21. apríla 2012)

Odporúča produkt

Odporúčam, bol som s nim dlhé roky spokojný...

• Áno

Pridané: 15. januára 2012

• nič
  • nokia

V živote nikdy si nekupujte nokie sú to totálne šroty všetky, už z tej značky "nokia" mi je na grc

moky

moky

Pridané: 11. januára 2012

• vyklopna qwerty klavesnica
  • kopec funkcii
  • - pomaly 400MHz procesor
  • - malo ram 128MB
  • - idiotsky rozdelena pamat na 73MB + 30GB

z n97 som bol zo zaciatku nadseny, vysuvna qwerty je super, rychlo som si na nu zvykol a je to prvy mobil ktory som naozaj zacal pouzivat na pracu - mejly, poznamky, ulohy ... ale len dokial som nezistil, ze sa naplno vyuzivat neda a to hlavne kvoli 3 veciam:
1. procak je neskutocne pomaly, na vsetko treba cakat, niekedy neviete ci zamrzol (co vobec nie je vynimka) alebo este stale nieco robi. na zapnutie efektov v temach rovno zabudnite.
2. ramky je zalostne malo - multitasking je takmer zbytocny, naraz mat pusteny vo widgetoch napr. skype, mail for exchange a pritom browsat je prakticky nemozne, rovnako otvorit si viac tabov v opere - tie hlasky o nedostatku pamate ma vytacali.
3. ma sice 32GB pamate, ale v systeme mate 73MB phone memory a 30GB mass memory, pricom nie vsetko sa dat do tych 30GB, takze sa dostanete zachvilku do stavu, ze budete furt riesit ako aspon nieco z tych 73MB uvolnit (co odinstalovat), lebo inak nepojde update starej, ci instalacia novej aplikacie, sychronizacia mail for exchange a podobne.

mobil teda ma sice kopec funkcii, ale je to len pre ludi co maju fakt velmi pevne nervy a vela volneho casu, alebo ho chcu vyuzivat len na telefonovanie (ale potom takyto mobil nepotrebuju :))).

oxi

oxi

Pridané: 26. novembra 2011

• - qwerty klávesnica
  • - "nokia" je asi pozitívum samo o sebe
  • - zamŕza
  • - display ako z medového kvetu (stačí sa dotknuť a škrabanec je na svete - rovno ryha!)
  • - po asi pol roku používania som začal nenávidieť značku Nokia

Zo začiatku nadšenie, po prvých problémoch sklamanie. Po asi pol roku som pochopil že Nokia nieje to čo bola. Veľmi nekvalitný display - po pár týždnoch používania kopu škrabancov, dokonca ryhy atď... Asi po pol roku začal zamrzať (alebo sa prehrievať?) pri teplote nad 20 stupňov (aktuálne počasie by mu asi vyhovovalo). Nehorázne zložité obládanie - za dobu pol roka som neprišiel na to ako ukladať prijaté správy na 32GB disc a nie do 6MB pamäťe ... Sklamanie. V porovnaní s iPhonom.... to sa porovnávať vlastne nedá....

mundian

mundian

Pridané: 5. novembra 2011

• vyzera draho :D
  • zanechava pri foteni biely flak na fotke ked sa pouziva blesk, ked sa napoji na pc a ked sa odpoji spomali a niekedy sa musi aj vypnut aby fungoval normalne, fotografie su nekvlaitne a je dost tazky

celkovo to ujde ale su aj lepsie nokie dokonca lacnejsie!

Pridané: 26. júla 2011

• prvá Nokia na trhu s QWERTY
  • Ngage hry
  • zadný plastový kryt sa v rukách šmýka
  • LED blesk v šere zanecháva na snímke svetlý flak
  • pomalý takt procesora
  • domáca obrazovka má iba jeden vzhľad
  • chýba mi informačná dióda
  • chýba grafický akcelerátor (iné, pomaly 5 rokov staré mobily ho majú, prečo nie N97?)
  • malá kapacita pamäte C:/ - ak sa zaplní, nedajú sa použiť niektoré funkcie

A este doplnim...

Pridané: 25. júla 2011

• QWERTZ klávesnica uľahčuje písanie dokumentov, aj browsovanie po webe
  • Aj keď je OS S60 9.4 pre mnohých horší ako 9.2, 9.3, práve na tento dosanete unikátne aplikácie pre dotykový Symbian (napr. Compass od Offscreen).
  • Slaby procesor
  • Pomalé reakcie
  • Veľmi malá pamať RAM
  • Nekvalitné fotky ( v porovnaní s N73, N82, N95...)
  • Nedokonalosti dotykového OS Symbian
  • Klávesnica má len tri riadky
  • chýba softvérová QWERTZ klávesnica
  • trochu ma mrzí, že po uvedení nového OS S^3 a modelov, sa výrobca akoby vykašlal na majiteľov starších zariadení.
  • Aktualizáciou SW verzie by sa stále (a stále) dalo vylepšovať množstvo chýb...

Sám výrobca o modeli povedal: "N97 je omyl, mrzí nás to a už sa podobná vec nebude opakovať..."

• Áno (2)
Marek

Marek

Pridané: 25. júna 2011

• displej vyklopny
  • troska spomaleny

som jeho drzitelom uz vyse roka fakt som si zvykol na vysuvnu klavesnicu a vyklopny displej co by som uz asi nemenil, len co ma mrzi je soft mobilu je trocha zabrzdeny viac prikazov a uz premysla

• Áno (1)

• veľká dotyková obrazovka
  • qwertz klávesnica
  • wifi
  • GPS
  • display sa strašne škrábe
  • chýba virtuálna qwertz klávesnica

Osobne som s nim spokojný. Doporučujem. Je veľmi spolahlivý, robí parádne fotky, gps má dokonca zakreslené poľné cesty. Asi najväčším plusom je qwerty klávesnica, ktorá skvalitňuje prezeranie webu. Nevýhodami je, že chýby virtuálna qwertz klávesnica, prehliadač nevie sám otvoriť nové okno a občas nereáguje. Neodporúčam si tento mobil kupovať u operátora, pretože operačný systém nefunguje tak ako má (nereáguje, zasekáva sa, nejde otvoriť menu, spraviť fotku, otvoriť aplikáciu). Čo ma prekvapilo, je že wifi prímač je ešte silnejší než na kvalitnom notebooku. Pre tých, ktorí chcú mobil používať ako pc tak jednoznačne odporúčam N97.

• Nie (5)
balon

balon

Pridané: 2. júna 2010

• velmi kvalitne fotografie s 5 Mpix fotoaparatom
  • pamäť až do 32 GB
  • skvely dizajn
  • velky displej aj so stylovou qwerty klavesnicou
  • vydrz baterie
  • je velmi tazky okolo 150 g
  • strasne pomale reakcie
  • mala RAM pamäť
  • cema

Dizajnovo pekný kusok od nokie.Posledny telefon z radu N no cakala som viac.Mohol by mat 8Mpix fotak no napriek tomu robi dobre fotografie.Qwerty klavesnica je velke plus aj ked si myslim ze nieje az taka nutna.Bateria vydrzi velmi dlho aj pri pouzivani internetu alebo pozerani videa.Pamäť až do 32 GB poteší náročnejších uživateľov.Displej je jemny a vyborne sa da ovladat.Co sa tyka hmotnosti je velmi tazky a nieje prakticky co je minus no nic ine som ani necakala od nokie posledneho mobilu z N serie.Cena by mohla byt nizsia no nieje to az take strasne myslim ze sa oplati investovat,Velmi zle je to s RAM pametou ktora je velmi mala cize NOKIA N97 ma strasne pomale reakcie.

• Áno (8)
28juro2

28juro2

Pridané: 2. júna 2010

• obrovska pamet a velky displej pekny dizajn
  • slaby procesor

vinikajuci

nappies

nappies

Pridané: 24. mája 2010

• rozmerný dotykový displej
  • QWERTZ klávesnica s dobrou odozvou
  • výborná výdrž batérie
  • obria vnútorná pamäť 32 GB aj s podporou microSD kariet
  • niektoré widgety majú problém s udržaním spojenia
  • absencia HSUPA
  • internetový prehliadač samostatne neotvorí nové okno
  • dvojica LED diód je príliš blízko šošovky

Podpora Java aplikácií je samozrejmosťou, nechýba ani multitasking, no vďaka Symbianu sú možnosti Nokie N97 podstatne širšie. Veľmi ma potešila prítomnosť Ovi Store, v ktorom sa nachádza niekoľko desiatok rôznych aplikácií, ktoré si môžete priamo cez mobil stiahnuť a prakticky okamžite používať. Nechýba rozdelenie podľa typu aplikácií, zamerania a ak máte radi veci zdarma, tak si môžete nechať zobraziť aj len voľne dostupné aplikácie. A musím uznať, že sa ich tam už momentálne nachádza dostatok. Moje odporúčanie smeruje najmä k aplikácii WorldMate, s prehľadnou predpoveďou počasia, univerzálnemu messengeru Palringo alebo Handwriting Calculator. Matematickú rovnicu stačí napísať na displej a následne si ju nechať vypočítať. Hry sú zastúpené aj podporou N-gage, kde si môžete niektoré hry aspoň vyskúšať a následne zakúpiť.

O batérii sa toho popísalo už pomerne veľa a aj ja som mal rôzne očakávania. Typ BP-4L má veľavravnú kapacitu 1 500 mAh, na základe čoho sa dajú očakávať zaujímavé hodnoty. Moje nastavenie zahŕňalo zapnuté 3G, maximálnu hodnotu jasu displeja, zapnuté neustále pripojenie pomocou Nokia Emailu, zopár minút hovoru, občasné surfovanie po internete a počúvanie hudby a fotografovanie. Bez vypnutia na noc si Nokia nabíjačku vypýtala až niekde v polovici nasledujúceho dňa. Ak by ste teda pred sebou mali skutočne náročný deň, tak sa môžete spoľahnúť, že nabíjačku v priebehu dňa potrebovať nebudete. Sám som bol doslova unesený.

Čo dodať na záver? Nokia N97 je najvyšším modelom Nseries, čo dokumentuje výbavou. K dispozícii máte dátovú podporu zahŕňajúcu HSDPA aj Wi-Fi, vďaka zabudovanému GPS môžete N97 použiť ako navigáciu, rovnako príde vhod aj veľký dotykový displej a plnohodnotná klávesnica. No zároveň je potrebné sa pozrieť aj na cenu, ktorá je pomerne vysoká. A práve tá je kameňom úrazu. Momentálne nájdete na trhu niekoľko modelov, ktoré ponúkajú porovnateľnú výbavu za menej peňazí. Za zmienku stojí určite Sony Ericsson Xperia či HTC Touch Pro. Nový model Touch Pro 2 sa cenovo líši len minimálne. Je teda len na vás, či osobné preferencie rozhodnú o investícii práve do fínskej novinky. Výrazným konkurentom Nokie N97 bude nová Nokia N97 mini.

MOBILIZUJEME.sk

MOBILIZUJEME.sk

Pridané: 13. mája 2010

(Upravené 15. mája 2010)

• qwerty klávesnica
  • kvalitný dotykový displej

Mobilný telefón Nokia N97 našu redakciu moc nezaujal. Mobilný telefón sa síce stal veľmi populárny, ale svojím vzhľadom nás nezaujal. Osobne radšej preferujem HTC - Trebarz HTC Touch Pro alebo Pro2. Taktuju oveľa lepšie a obsahujú Windows Mobile. Tak isto sú spracované elegantnejšie ako tento kúsok od Nokie.

• Áno

Pridané: 31. marca 2010

• naj

lebo ho mam

• Nie (6)
king8

king8

Pridané: 14. marca 2010

(Upravené 11. apríla 2010)

• pekny vzhlad,
  • ,vysuvna qwerty klavesnica
  • 32 gb vnutorna pamet rozsiritelna pam kartov
  • ,3,5 mm jack ktori sluzi aj na pripojeniek tv
  • ,tv out,
  • 5mpx fotak,2592x1944opiki carl zeis vdaka ktorej su fotky porovnatelne z klasickym 8,1mpx,
  • ,natacanie videa v rozliseni 640x480 pix
  • ,video nataca vo formate mp4
  • ,je pekny
  • ,ma velki display
  • ,ma stylus,fotak ma optiku carl zeis
  • ,usb konektor,
  • aktivny kryt objektyvu
  • ,wifi,
  • pocasie
  • ,atd
  • cena

perfektny mobil inac mne sti klasicka dioda urcite si ho kupim

reddwarf

reddwarf

Pridané: 1. marca 2010

(Upravené 31. marca 2010)

• Veľký dotykový displej
  • Wifi
  • Multitasking
  • Chýba xenónový blesk
  • Chýba rozpoznávanie hudby
  • Posunutý medzerník

Vďaka "šikmému" vysúvaniu sa mobil veľmi dobre používa a ma dobrú čitateľnosť aj keď je položený napríklad na stole. Pri vysúvaní mobil trochu cvakne, keďže je tam pružina, vďaka ktorej mobil pekne "vyskočí" pri vysúvaní. Nad displejom je senzor priblíženia, senzor okolitého svetla a kamera pre videohovor. Pri fotoaparáte s rozlíšením 5 megapixelov by sa možno hodil xenónový blesk. Na klávesnici si treba zvyknúť na posunutý medzerník. Mne osobne to dosť prekážalo. Na slnku je čitateľnosť displeja dobrá. Pre mňa je veľkou nevýhodou fakt, že nepodporuje DivX videá. Zatiaľ čo pri videách je mierne pozadu, hudobný prehrávač je prepracovaný perfektne. Mobil ma zabudovaný GPS modul, čo je vhodné pre ľudí, čo občas cestujú do neznámych miest. Výdrž batérie ma milo prekvapila. Mobil ma extrémne veľkú pamäť 32GB a navyše podporuje MicroSD karty.

Suchi

Suchi

Pridané: 27. februára 2010

(Upravené 31. marca 2010)

• 32 GB pamäť + Micro SD karta
  • Sklenený povrch display-a
  • 3,5 " display
  • Kinetické scrollovanie
  • QWERTY klávesnica s veľmi štýlovým vysúvaním
  • Widgety
  • Multimédia
  • 5 Mpix fotoaparát
  • Stabilita WIFI
  • N-GAGE
  • Pomalý 434 Mhz procesor
  • Malá pameť RAM (128 MB)
  • Neprehráva AVI formát videa

Nokia N97 bola mojím vysnívaným mobilom už od jeho predstavenia. Od jeho zakúpenia ma neodradila ani jeho zlá povesť. Časté zamŕzanie či reštartovanie SW sa vyriešilo novými FW, pridalo sa kompletné kineticke scrollovanie. Celkovo je N97 vyspelejšia ako moja predchádzajúca 5800- ka. Jemne sa zhoršila len kvlita a hlasitosť zvuku, no 5800 patrí do ExpressMusic takže to N97 až tak nevyčitam. Sklamaním je pre mňa pomalosť použitého procesoru a taktiež RAM ky, ktorá je pri zapnutom telefóne len okolo 40 MB, a tým sa mi niekedy samovoľne ukončujú niektoré náročnejšie aplikácie. Inak mu nemám čo vytknúť, takže pri N97 ostávam i naďalej. Pokiaľ vám nevadí mierna pomalosť systému s Nokiou N97 budete spokojný...

• Áno (13)
king

king

Pridané: 4. februára 2010

• 5mpx gps,wifi,qertz klavesnica,facebook,you tube,velki display ,16 mil farieb,32gb vnutorna pamet
  • chyba xenon blesk

:D

zuwacka

zuwacka

Pridané: 1. februára 2010

• Má krásny tvar peknu farbu dobre funkcie
  • cena

aj ked je trochu drahsi vyvazuje to mnozstvom funkcii

Norbert Kreizug

Norbert Kreizug

Pridané: 12. januára 2010

• -Pevna konstrukcia vysuvania
  • -Velká pamat
  • -Qwerty klavesnica
  • -Aktivny kryt fotoaparatu
  • -Ledky ma uplne vytacaju tym,ze oslnuju jednu stranu fotografie z bleskom..
  • -krytka fotoaparatu dost skriabe sosovku.
  • -zadny kryt baterie je uplne da sa povedat odflaknuty..
  • -Dvojica reproduktorov nema taky kvalitny zvuk ako som ocakaval...

Takze mam tento phone uz od oktobra a predtym som mal N95 8GB...Mozem potvrdit,ze je to velky rozdiel hlavne konstrukciou,pamatou displayom,bateriou,ktora ma ale vydrz rovnaku ako pri N95..Podla mna je stylovy,nie je moc hruby ako 95-ka a davam mu na stupnici od 1-10 cislo 8..Tak asi z mojho pohladu.A ak sa rozhodujete medzi smiesnym modelom SE-satio a n97 odporucam jednoznacne Finsko...ako finska vodka tak aj nokia mi "chuti":D:D

• Áno (8)
Roman222

Roman222

Pridané: 10. januára 2010

(Upravené 12. januára 2010)

• Výsuvná klávesnica
  • Tlačidlá so šípkami
  • Super fotoaparát-kvalitný
  • Blesk
  • Druhý fotoaparát
  • Dotykový displej

Mnoo super telefon je ozaj kvalitný.Má super fotoaparat a aj dezajn je skvelý.Tento mobil je aj vzhladovo krasny 100%-ný.Odporucam skor naročným ludom nech si ho kupia je fakt skvelý telefon a nokie su najlepsie.

• Áno (6)
  • Nie (5)
Daniel Horváth

Daniel Horváth

Pridané: 5. decembra 2009

• • Veľký dotykový displej (89 mm)
  • • Querty klávesnica

vlado

Pridané: 28. novembra 2009

• Nokia N97
  • Ma aj svoje nevyhodi

velmi casta porucha softveru inac je ok ak mas kvalitne mapy na GPS my sme spokojny ale obcas ten softver a ak pouzivas internet rychle vybitie baterky my mame nahradne

Katusska

Katusska

Pridané: 25. novembra 2009

Ludi co poznam , tych ktory maju tento mobil tak tak sa na neho niektory aj stazuju , no preco tak to neviem . Podla mna je COOL a este aj ten fotoaparat ... Myslim ze je to uplne v pohode ten mobil .

Katusa

Katusa

Pridané: 19. novembra 2009

• - rozmerný dotykový displej
  • - QWERTZ klávesnica s dobrou odozvou
  • - výborná výdrž batérie
  • - obria vnútorná pamäť 32 GB aj s podporou microSD kariet
  • - niektoré widgety majú problém s udržaním spojenia
  • - absencia HSUPA
  • - internetový prehliadač samostatne neotvorí nové okno
  • - dvojica LED diód je príliš blízko šošovky

hmm... Tak tento mobil je dizajnovo pekny aspon pre mna , 16 777 216 farieb dotykovi displej a vysuvaciu klavesnicu ... Preto sa mne ososbne paci ale to ci je kvalitny tak to neviem pretoze som ho este nemala a nemal ho ani nikto zo znamich ... Ale mohol by byt dobry....

• Nie (13)
ikar

ikar

Pridané: 16. novembra 2009

• fotoaparát: 5 Mpix (2584 x 1938 b., CMOS), LED blesk, autofókus, aktívny kryt objektívu ,záznam videí (MPEG4, 640 x 480 b., 30 fps),
  • pamäť: 32 GB + microSD (do 16 GB), 128 MB RAM,
  • správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,
  • globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA,
  • lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (microUSB), mass storage (online), Wi-Fi (802.11 b/g), UPnP (DLNA),
  • hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack (aj adaptér s diaľkovým ovládaním v balení), FM rádio (s RDS), A2DP, Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor, podpora N-gage, Ovi Store, prehliadač dokumentov, A-GPS, akcelerometer.
  • Nepodporuje xenónový blesk, HSUPA, rozpoznávanie hudby.

Pato

Pato

Pridané: 13. novembra 2009

• Vyhotovenie
  • Funkcie
  • Pomalost, Rozostrene fotografie,pomale zaostrovanie,za ten cas som nasiel celkovo 15 zavaznych chyb

Mam ho dake 3 mesiace a 2 a pol mesiaca je v servise dufam uz ze mi zanho daju spat peniaze.No myslim ze som natrafil na zly kus

• Áno (7)
  • Nie (8)

Pridané: 11. novembra 2009

• Fotoaparát
  • Kvalitne spracované wifi
  • Vysuvná klávesnica
  • na prijatie hovoru musíte telefón odblokovať

Suprový mobil vhodný svojej ceny.

• Áno (15)
emio

emio

Pridané: 7. novembra 2009

• je to celkom super mobil,...dotyk klaves,,qwerty,....displej
  • perfektny na mail, internet, wifi - bomba,
  • perfektny fotak
  • instalacie - pc na cestách
  • trosku drahy
  • velmi krehky s porovnanim E71
  • slaba vydrz baterie
  • nema autom.uzamknutie klavesnice
  • skoda za nema konektor nabijacky ako ostatne ...ale plochy

uvidíme za pár mesiacov, pretože za 2 dni ťažko hodnotiť,dúfam že Nokia zase v pohode...

• Nie (6)
Filip

Filip

Pridané: 2. novembra 2009

• Velky dotykovy display,16-mil.farieb,32GB pamete s moznostou rozsirenia o dalsich 16GB pomocou micro SD kariet,5MPX fotak s VGA videom 640x480 s 30 snimkami za sekundu,dost velka vydrz baterie na jedno nabitie,Wi-Fi,GPS,QWERTY klavesnica,nadherny dizajn...
  • Proti nemu nemam moc slov asi len procesor mohol byt vecsi,434Mhz nie je malo ale ani moc,Mobil s podobnou vybavou je aj s 600Mhz.

Tento mobyl uspokoji aj najnarocnejsich pouzivatelov.Nemam viac slov-Perfektny mobil.

• Áno (14)
jasmin

jasmin

Pridané: 1. novembra 2009

• podporuje 3G
  • Wifi
  • super vzhľad
  • dotykový displey + výsuvná klávesnica
  • 32GB pamať v telefóne + rozšíriteľná o pamaťovú kartu
  • bluetooth
  • FM rádio
  • GPS
  • nemá podporu pre filmy divX

Je to malý prenosný počítač, takže ho odporúčam všetkým, ktorí veľa cestujú a potrebujú mať stále po ruke počítač.
Tento telefón chcem kupit sebe a aj sestre, ale uvidime, musi este trochu klesnut cena :D
ževraj má byť v balení aj nejaký adaptér s diaľkovým ovládačom.
Veľké plus je, že podporuje skoro všetky aplikácie, ktoré je možné hneď po stiahnutí začať využívať.
taktiež podporuje videohovory, čo u nokií typu N nie je žiadna rarita.
A ešte jedna vec...má aj dotykový displey a aj klávesnicu :D

Gaspar Gramer

Gaspar Gramer

Pridané: 2. októbra 2009

• fotoaparát, pamäť, accelerometer, ...

trochu predražený, inak super

• Áno (17)