Poradňa Mobilné telefóny


Autor: | Vložené: 26.04.2016 000 20:15 | Témy: Poradňa Mobilné telefóny

Samsung vs lg

chcem sa spytat ze ktory s tychto mobilou je lepsi samsung S4 miniVE i9195i alebo LG spirit4G LTE H440n? dakujem za vasu odbornu poradu

  • Peter

    Peter

    26. apríla 2016

    Osobne by som sa vyhol obom. Su len tieto dva na vyber? Kupovat sa bude v plnej cene alebo je to od operatora k pausalu?

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (3)
    • Nie
  • Matoo

    Matoo

    27. apríla 2016

    Nuž, ani jeden zrejme... Oba telefóny sú črepy. LG nemá práve najlepší displej a má iba 1 GB RAM. Samsung má síce 1,5 GB RAM, no je nenažranejší. Keď už niektorý z týchto dvoch, tak S4 Mini a to pre väčšiu RAM, lepší displej a fotoaparát a krajší dizajn. Osobne by som volil verziu "Black Edtion".

    Alternatívy:
    Keďže ani jeden z týchto telefónov nesplňuje požiadavky dnešnej doby, rozhodol som sa, že sem pridám alternatívy zhruba v tejto istej cenovej relácii:

    V cenovej kategórii je podľa mňa najlepší Huawei P8 Lite. Pekný dizajn, veľmi slušné spracovanie, plynulosť, pekná nadstavba operačného systému, slušný fotoaparát a spoľahlivosť z neho robia veľmi slušného kandidáta na nový telefón. Nevýhodou je ale malá batéria, takže odporúčam v prípade kúpy dokúpiť aj powerbanku.

    Xiaomi Mi4 - Vynikajúca minuloročná vlajkové loď tohoto výrobcu. Nadstavba MIUI je plynulá, navyše sa okolo nej točí veľká hŕba nadšencov, ktorí vždy radi pomôžu. Výkon je stále dostatočný, telefón pôsobí kompaktne, dobre sa drží, má veľmi dobrý fotoaparát a dokáže nahrať asi štvorminútové video v 4K rozlíšení. (potom sa vypne) Nevýhody sú: vek a dizajn, ktorý nemusí u každého vyvolať pozitívne reakcie.

    Pokiaľ vám záleží na výdrži a výkon spolu s fotoaparátom sú vám ukradnuté, veľmi dobrou voľbou bude pre vás Lenovo P1m. Vyzerá slušne, veľa vydrží je za skvelú cenu, kúpite ho aj v kamennom obchode, nadstavba už nevyzerá tak zle, ako to bolo v prípade Androidu 4.4.4. a pokiaľ ho rozbijete nepríde vám ho ľúto a prípadná oprava bude lacná. Nevýhody: podpriemerný výkon (no stále lepší, ako LG Spirit), zlý fotoaparát, nie práve najlepší displej a SPAM nahratý v niektorých exemplárov, čo sa na Slovensko dostali pochybným spôsobom. (obzvlášť tento model odporúčam kupovať v oficiálnej slovenskej distribúcii)

    Xiaomi Redmi Note 2 - vysoký výkon, slušný dizajn, kvalita použitého plastu, spoľahlivosť a "neporuchovosť", obstojný fotoaparát aj výdrž, skvelý displej, a MIUI. Nevýhody: nepodpora vidieckeho LTE, malý výber príslušenstva u nás.

    Keď už LG, tak Zero. Vyzerá krajšie, je z omnoho lepších materiálov a je lepšie spracovaný, má kvalitnejší displej, väčšiu RAM a krajšie fotí. Výkon sa tiež zväčšil, no na náročnejšie hry to stále nestačí.

    A posledný telefón v mojom výbere je Zopo Speed 7. Jediný telefón za túto cenu, čo je u nás dostupný a ponúka 3 GB RAM. Má skvelý displej, vysoký výkon (na Redmi Note 2 ale stále nestačí), peknú nadstavbu a dizajn. Čo ale v Zope pokašľali je už tradične kvalita materiálov aj spracovania (všade pri silnejšom stlačení povrzáva) a fotoaparát. Ak chcete väčší displej a fotoaparát s väčším množstvom megapixelov (rozdiel medzi Zopom Speed 7 a Zopom Speed 7 Plus ale nevidno), tak si priplaťte 15 eur za variantu Plus.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (2)
    • Nie (4)
    • rado

      30. apríla 2016 - rado

      sam si črep


    • Matoo

      1. mája 2016 - Matoo

      Tak načo sa pýtaš, keď ti odpoveď nevyhovuje? Čo mám povedať o telefóne, s ktorým mám osobnú skúsenosť a sekal sa pri jednoduchých 2D hrách?


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.