Poradňa HTC EVO 3D

Autor: | Vložené: 03.07.2012 000 10:07 | Témy: Poradňa HTC EVO 3D

Doporucte silnejsiu bateriu

Mala som nokiu E52 a pred dvoma mesiacmi som si kupila EVO 3D. Neviem si ale nejako zvyknut na ten extrem ohladne vydrze baterie. Kdezto E52 som nabijala raz do tyzdna toto nabijam kazdy den. A nahodou ked idem spat kamoske tak je to hruza kedze tam nabijacku nemam a to len trpnem ze kedy sa mi vybije. Nikdy nepochopim vyrobcov smartfonov miesto toho aby sa zamerali na podstatne veci co vydrz baterie urcite je tak sa zameriavaju na zbytocnosti. Nac je komu 5 jadrovy procesor ked nie je pokryty bateriou :(

AK MATE NIETKO VYSKUSANU NEJAKU EXTENDED BATERIU ALE ZA NORMALNU CENU (ROZHODNE NIE MUGEN KTORI NEVEDIA CO SI ZA TO PYTAT, NEDAM PREDSA ZA BATERIU VIAC AKO ZA TELEFON) TAK PROSIM ODPORUCTE. PRIPADNE MOZETE ODPORUCIT AJ PRENOSNU NABIJACKU NEJAKU SCHOPNU. ALE LEN PRODUKTY CO STE SAMI OTESTOVALI A STE S NIMI SPOKOJNI. A PRIPADNE AJ PUZDRO AKE SI KUPIT K TEJ ROZSIRENEJ BATERII.

  • Major

    Major

    3. júla 2012

    Tak za prve vyrobci sa dost venuju problematike vydrze smartfonov ale bohuzial pri sucasnej technologii musia hladat kompromis medzi vahou/vydrzou/hrubkou a to ze do takto hrubeho telefonu napchali 1730mAh baterku je vcelku uspech a samozrejme vyrobca ma moznost tam vopchat baterku co ma 5000mAh ale potom by bol ten telefon hruby 2-3cm a dvakrat tak tazky a to by si skoro nikto nekupil.

    Ja nikdy nepochopim tych ludi co nadavaju na vydrz baterky v hociakom smartphone. Lebo kazdy co si kupuje telefon s velkym displejom musi vediet ze takyto phone bude nabijat ovela castejsie ako nejaku tehlu co je dobra iba na volanie. (a ak sa clovek trochu pohra s nastaveniami tak EVO nema problem fungovat 2dni)

    No a k tym Extended batteries: na jednu dovolenku som si pozical Trexcell 3500mAh s vidinou dvojnasobnej vydrze v pripade nudze, Ale na to moze clovek rychlo zabudnut. Vydrz sa sice zlepsila ale iba o cca 35-50% a to podla mna za tu hrubku navyse nestoji. (Ked uz clovek nevyhnutne potrebuje silnejsiu baterku, tak sa na nej neoplati setrit, predsa len ten MUGEN nepyta za svoje baterky tolko penazi preto ze chce okradat ludi ale preto ze oni naozaj dodaju pisanu vydrz na rozdiel od lacnej konkurencie).
    A ohladom puzdra k extended baterke tak aj pri tych najlacnejsich baterkach skoro vzdy dodavaju potrebny novy zadny kryt, ale nejake ochranne celotelove puzdro urcene priamo na telefon s extended baterkou som osobne este nevydel

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Ria

      3. júla 2012 - Ria

      osobne si myslím z prieskumu známych okolo mňa že by ďaleko viac uprednostnili výdrž telefónu pred jeho hrúbkou alebo váhou včetne mňa. Na trhu chýba alternatíva pretože nikto nevyrobil smartfon s normálnou kapacitou aspoň 3500 mAh. Brat si kúpil teraz Samsung galaxy S3 a je tak tenký že je to až nepríjemné a zle sa drží. Kludne ho mohli spraviť trošku hrubší a narvať tam aspoň 4000 mAh.

      Môj osobný názor a určite názor mnohých ďalších ľudí ktorých odrádza od smartfónov výdrž batérie.


  • Juraj Marenčák

    Juraj Marenčák

    3. júla 2012

    Skús povypínať zbytočnosti čo práve nepotrebuješ (BT, WiFi, GPS atď) aktivuj si automatické prispôsobenie jasu obrazovky a zhasinaj obrazovku keď fon nepotrebuješ používať. Takisto nenechávaj aktívne zbytočnosti bežiace na pozadí. V noci si aktivuj rezim Lietadlo a telefon ti bez problemov vydrzi fungovat 4 az 5 dni, podla zataže. Používaním BT, WiFi, alebo GPS sa významne odčerpáva z batérie. A k tomu 5 jadru :) Kup si teda neaký jednojadrový ale potom nenadávaj že všetko ide pomalsie, ked sa o vsetko musi postarat jediné jadro. Viac jadier, to ako by si mala viac procesorov de facto. A kapacitnejsia bateria je zbytocnost. dnes ked mas na kazdom kroku pocitac, v autach mas USB pripojku. Nechapem aky mozes mat problem s nabijanim. ja so sebou nosim pre taketo pripady 20 cm kablik USB-mikroUSB a nemusim sa bat ze sa mi vybije telefon. Ved preboha nie sme na zaciatku mobilov, ked sa dali mobily nabijat naozaj iba z elektrickej zasuvky a aj to iba spravnou nabijackou. Takze pre mna vydrz baterie nie je az taka podstatna vec. V kazdej dedine je minimalne knihkupectvo kde su pocitace. A pocitace maju USB, takze moj problem je vyrieseny. Treba len rozmyslat nad riesenim a nie vymyslat problem.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Ria

      3. júla 2012 - Ria

      mojko všetko už mám v mobile optimalizované ... ušetriť už energiu nemám kde ... a sorry ale mňa tvoja závislosť na nabíjacích miestach až tak nevzrušuje :) ... ja mám rada voľnosť a tú bohužiaľ s takou výdržou akú mám teraz rozhodne nemám.

      Práveže nie sme na začiatku mobilov keď som musela s mojou motorolou všade ťahať nabíjačku. Myslím že výrobcovia by sa mali nad sebou zamyslieť a ponúknuť aj alternatívy k tým žiletkám čo predávajú ktoré konečne budú mať riadny výkon ale aj výdrž.


    • Juraj Marenčák

      3. júla 2012 - Juraj Marenčák

      Ak už máš všetko optimalizované, prečo ja nabíjam svoj tlf. priemerne raz za 55 hodín a ty každý deň? A akú voľnosť ti dá polkilový telefón, ktorý musíš nosiť v taške, lebo do vrecka by sa nezmestil a ešte by ho aj roztrhol? To je voľnosť? Pre mňa je voľnosť to, keď mám telefón po ruke vždy keď potrebujem volať. Vláčiť kvôli jednému telefónu ešte aj tašku, no to snáď nie... Apropo, Ria, ja nie som nijaký tvoj mojko. Aspoň o tom neviem. A ušetriť energiu máš určite kde. Skús si s kamoškami povedať iba to podstatné a nie blokovať linku pol hodinu a uvidíš ako stúpne výdrž baterkym, mojenka.


    • Anonymný používateľ

      8. júla 2012 - Anonymný používateľ

      Optimalizacia nepomoze, ak telefon aktivne pouziva a nenechava ho lezat v kabelke. :) Moj osobny rekord vo vydrzi je okolo 80h, ale tam bola snad pol hodina hovorov a inak absolutne nic. :)


  • Tony

    Tony

    4. júla 2012

    Neviem čo si ty za ženu ale veľa by chcelo mať dizajnovo pekný telefón a to veľkou hrúbkou nedosiahneš, takisto HTC robilo anketu či chcete hrubšie alebo tenšie mobily a väčšina odpovedala, že tenšie. A pri výbere mobilu musíš hlavne dbať na kapacitu batérie, typ displeja(SuperLCD žerie oveľa viac ako Samoled), veľkosť displeja. K tým 4/5-jádrovým mobilom, to majú tak spravené, že tie jadra sa zapínaju podľa záťaže, koľko ich vlastne mobil potrebuje, tak nechápem ako to môže žrať batériu, ak nehráš hry, fungujú ti max. 2 jadra. A žiadny Android nemá vynikajúcu výdrž, ak ho nevyužívaš na multimédiálne účely, tak sa rovno vráť k Nokiam, kde máš výdrž na niekoľko dní.
    To je tak všetko k tvojmu kritizovaniu výrobcov. A zabudol som na to, že už aj výrobcovia si dávno všimli, že treba väčšie batérie, pozri na Desire HD ktorý má rovnaký typ displeja, rovnakú uhlopriečku ako Evo 3D, ale má iba 1230mAh kapacitu batérie, takže to už ide k lepšiemu.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    7. júla 2012

    Suhlasim s tym, ze by sa vyrobcovia mohli viac zamerat na vydrz a kapacitu baterie. Napokon aj Evo som si vybral aj pre vacsiu kapacitu baterie oproti konkurencii.
    Nie vzdy sa da dobijat a vtedy nutene setrenie a nevyuzivane potencialu telefonu je skor na otravu... Pred tyzdnom som Evo pouzival pocas vyletu v Benatkach ako navigaciu+sprievodcu+augmented reality+foto a video (2D a 3D). Vsetko v offline rezime, GPS stale zapnute, jas na 100% a po celu dobu rezim lietadlo. Nastastie to bol kratky vylet, len asi 5h, lebo prave tolko vydrzala bateria z 99% na 13% po navrate na hotel a teda aj k moznosti nabitia.
    Ale inak mam svoje Evo rad. :)

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.