Poradňa Nokia Lumia 520

Autor: | Vložené: 17.11.2013 000 22:57 | Témy: Poradňa Nokia Lumia 520

"SK distribúcia" vs. "neznáma distribúcia"

Dobrý deň, potreboval by som poradiť, aký je rozdiel medzi "SK distribúcia" a "neznáma distribúcia" pri telefóne Nokia Lumia 520, keďže v cene sú dosť významné rozdiely.
Veľmi pekne ďakujem za informácie

  • C

    C

    17. novembra 2013 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    V skratke - rozdiel je v dostupnosti a lahkosti pripadnej reklamacie.
    Rozpisane:
    SK distribucia - dovezene cez oficialne, Nokiou odobrene a posvatene kanaly. Reklamaciu mozes zadat tak u predajcu ako aj v autorizovanom servise. Pri reklamacii by nemal byt problem (ak je to teda naozaj vada pristroja).
    Neznama distribucia - dovoz "inymi" cestami (napr. z Britanie, z Nemecka, od operatorov). Menu a balenie sa moze, ale nemusi lisit od toho co je predane cez oficialnu SK distribuciu, menu moze byt upravene, pripadne updaty mozu byt podla inej schemy. Reklamacia obvykle len a jedine u predajcu, ten obcas s tym moze mat problemy (kedze nema autorizovany servis ktory by mu servisny zasah preplatil); niektori sedi dovozcovia prave z tohto dovodu nebyvaju vhodnym miestom na kupu (pripadna reklamacia je pre nich len problem, naklad ktory im nikto nepreplati a podla toho sa spravaju k zakaznikovi). Samozrejme nie vsetky neoficialne distribucie su tak zle na tom, ale niektore mozu byt (specialitou su predajcovia ktori predavaju telefony bez DPH a sami su pritom platcovia DPH, tam je jasny "ofajc").

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (4)
    • Nie (1)

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.