Poradňa Nokia XL Dual SIM

Autor: | Vložené: 18.07.2014 000 13:29 | Témy: Poradňa Nokia XL Dual SIM

PRESUN NA PAMATOVU KARTU

Dobry den. Rada by som sa informovala ohladne pamati telefonu Nokia XL. Telefon ponuka moznost ulozenia, respektive prenosu, aplikacii z telefonu na pamatovu kartu. Pamatovu kartu mam 32 GB, je v poriadku, funguje ako ma. Ked si vsak zvolim nejake aplikacie prave na prenos na pamatovu kartu, telefon sice vypise, ze aplikacie boli presunute na pamatovu kartu, no tak sa nestane. V skutocnosti presuva aplikacie iba v ramci svojej pamate. Vlastne sa jedna o toto: ked si pozriem nastavenia telefonu a uloziste, je interna pamat 1.2GB a úložiště USB 1.12 GB. Cez spravcu aplikacii, ked si zvolim presunut na pamatovu kartu, tak mi to neustale presuva vlastne iba medzi tymito uvedenymi pamatami. Vedeli by ste mi, prosim, poradit, co s tym? Dakujem velmi pekne za snahu. :)

  • PK

    PK

    24. júla 2014

    Zdravím.Vlastním tento telefón a priznám sa že som o tomto jave vôbec nevedel,kým som si neprečítal o vašom probléme.Hneď som to vyskúšal.Skutočne je to tak,že aplikácie resp.súbory sú cez správcu aplikácií presúvané len v rámci pamätí telefónu.Nechápem prečo je to tak...Ak teda chcete presunúť nejakú aplikáciu,či súbor na pamäťovú kartu,treba postupovať zložitejším spôsobom.Postup je podobný,ako pri presúvaní súborov v počítači.Slúži na to Astro file manager (myslím že je súčasťou softvéru telefónu,ak nie treba stiahnuť).Po otvorení treba nájsť zložku označenú SDCard0 - toto je vlastne úložisko (pamäť)telefónu, v tejto zložke nájsť súbor (hudbu,obrázky,aplikácie atď), ktoré chcete presunúť.Podržaním prsta na vybratom súbore sa otvoria možnosti,žiaľ v angličtine:
    -copy (kopírovať), -move (vybrať) a iné.Po vybratí možnosti sa na spodku displeja objavia možnosti Cancel(zrušiť), Paste(prilepiť).Potom sa treba vrátiť späť,nájsť zložku SDCard1 - toto je označenie pamäťovej karty.Na tej vyhľadať zložku,do ktorej chcete súbory kopírovať,resp.uložiť a stlačiť "Paste".Súbory alebo aplikácie sa skopírujú-uložia na pamäťovú kartu.
    Prípadne je tu asi jednoduchšia možnosť a to spojiť telefón s počítačom a presúvať všetko za pomoci PC... Veľa šťastia... :)

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (7)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.