Poradňa Mobilné telefóny


Autor: | Vložené: 01.01.2016 000 15:39 | Témy: Poradňa Mobilné telefóny

LG G3 D855 alebo Sony Xperia Z3?

Zdravím, chcel by som sa opýtat. Rozmýšlam nad kupou mobilu (okolo 300€) a zaujali ma tieto dva smartfony. Ako halvne parametere mali byt výkon, ram-ka (aspon 3GB), fotak, displej. LG ma zaujal hlavne QHD, cenou, fotak (laserove ostrenie, 4K videa, ale FHD iba 30fps), uprava OS.
Sony zaujali vodotesnostou a prachuvzdornostou (neviem ako inak to popísat :D), fotakom (4K videa, 20,7 MP, vyssim rozlišenim ako u LG, FHD video 60 fps, ale nema laserove ostrenie), stereo reproduktory, uprava OS.
Oba mobily ma tak isto zaujali vykonným proesorom (Qualcomm Snapdragon 801), grafickým precesorrom (Adreno 330) a ramkou 3 GB.
Zhodnotil som:
Využijem QHD displej? Alebo je lepsie si priplatit a mat vodotesnost, stero reproduktory (len či to využijem?).
LG ma zaujimavo umiestnene uzamykacie tlačitko a tlacitka na regulovanie hlasitosti- zamknúť sa da aj pomocou dvojitým kliknutím na obrazovku (ako mínus to nepovažujem).
Mobil by som použival (asi ako vačšina) na fotenie, socialne siete, pozeranie videii, pučuvanie hudby, atd.
Preto sa vás pýtam, ktorý mobil by ste mi doporučili, poprípade aj iný z tejto dvojice.
Vopred dakujem.

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    1. januára 2016 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    QHD je zatial nepotrebne,ale je to prijemny bonus. Co sa tyka fotaku-i ked ma Sony viac mpx,vo vysledku to nie je poznat,pretoze v auto rezime fotia v rozliseni zhodne 10 MP+ G3 ma OIS,co zalepsi lepsie videa,zatial co Z3 to nema. Vodeodolnost je dobra vec,uzitocna,ale vo vysledku ju len malokedy vyuzijete naplno,ale ked sa vam nan nieco vyleje,nemusite sa bat. Stereo reproduktory su tiez dobre,ale v tomto spravi dobru sluzbu aj G3. Oni su si tak celkom vyrovnany,takze zalezi ci tu vodeodolnost skutocne vyuzijete,lebo su si inak rovnocenny.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (3)
    • Nie (1)
    • Nový mobil

      1. januára 2016 - Nový mobil

      Ďakujem krásne za pomoc, keď to tak celkovo zhodnotím, vyberám G3.


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.