Poradňa Samsung Galaxy S4 I9505 16GB

Autor: | Vložené: 29.07.2014 000 21:38 | Témy: Poradňa Samsung Galaxy S4 I9505 16GB

MMS idú iba cez internet.

Na SIM karte kde nie je aktivovaný internet telefón nenačíta ani neodošle MMS.Spraví to až po pripojení na wifi.S operátorom (Telekom SK) sme x krát prešli nastavenia v Samsung S4.Na SIM sú aktivované MMS aj povolené mobilné dáta.Pokiaľ v S4 bola SIM s internetom všetko fungovalo.Spomenutú SIM bez inernetu som vložil do LG G3 a ten odosielal z nej aj prijímal MMS v poriadku.Chyba bude v S4,ale neviem kde.Poradíte mi prosím?

  • C

    C

    29. júla 2014

    MMS vyuziva na prenos prave internetove data. Skuste skontrolovat nastavenie tzv. APN pre MMS data na S4ke, predpokladam ze SIMkarty bez internetu maju povoleny len specialny APN pre MMSky, preto sa odoslu z tejto neinternetovej SIMkarty az ked sa pripojite na WiFi.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie (1)
    • Ivan.

      29. júla 2014 - Ivan.

      Ale ak nevie S4 odoslať MMS bez inernetu tak to dosť divné oproti LG G3 a mať internet na viacej mobiloch je zbytočne nákladné...APN je len jedno...


    • Ivan.

      29. júla 2014 - Ivan.

      Inak netreba spomínať LG G3.On trebárs aj najlacnejší Samsung posiela a prijíma MMS bez internetu.


    • C

      29. júla 2014 - C

      Apn je viacero. Na internet, tj "mobilny internet" je obvykle internet. Telekom ma na internet s verejnou ip adresou APN "internetplus". Na MMS je APN "mms". Nastavte si to a uvidite, ze to pojde. Kazdy datovy prenos cez gsm potrebuje mat nastaveny APN. Ceny za data su potom v rezii operatora; pri mms su obvykle v cene za mms, niektori operatori vsak spoplatnuju aj tieto data. Preto to delenie na apn, aby operator vedel, co mate v cene a co nie.
      Apropos, mat smartphone typu s4 bez internetu je podla mna asi ako mat formulu bez pretekarskej drahy. Na ukazovanie pekne, na pouzitelnost nanic.


    • Ivan.

      30. júla 2014 - Ivan.

      Okrem iného píšem že sme nastavenia x krát prešli s operátorom!O jednej APN som myslel na mms.Apropo dnes technik Samsungu cez Smart Tutor nenašiel žiadnu chybu v nastaveniach.Pre "formulu na pretekárskej dráhe! používam LG G3.Chcel som poradiť konkrétne s problémom MMS a nie či mať niektorý mobil bez internetu alebo nie.To by znel môj príspevok inak.Možno pred servisom ešte skúsim reset telefónu.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.