Poradňa Sony Ericsson Xperia Active

Autor: | Vložené: 14.11.2012 000 17:44 | Témy: Poradňa Sony Ericsson Xperia Active

Miesto pre aplikácie - Xperia Active

zdravím, chcem sa spýtať koľko miesta je v xperia active využiteľného pre stiahnuté aplikácie? len tých dostupných 320 MB vnútornej pamäte alebo aj z SD karty? dakujem za dopoved..

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    26. novembra 2012 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobrý deň,

    telefón píše veľkosť vnútornej pamäte 420 MB, reálne využiteľných je cca 386 MB. Novo nainštalované aplikácie sa ukladajú práve do tejto pamäte. Odtiaľto sa však dajú aplikácie presúvať na SD kartu (menu -> nastavenie -> aplikácie). Aplikácia sa však zväčša nepresune celá ale iba jej väčšia časť. Ako príklad uvediem alplikáciu Adobe Reader. Jej celková veľkosť je 13,23 MB. Po presunutí na kartu sa presunie 12,22 MB, zvyšok ostane v pamäti telefónu. Telefón znesie nejakých 50 - 60 aplikácii, potom už aj keď prenesiete čo ide na SD kartu, moc miesta v pamäti mu neostane. Ďalšia vec je, že telefónu musíte nechať cca 50 až 70 MB voľných pre správny chod systému a inštalovanie aktualizácii.
    Niektoré aplikácie od Googlu, napr. Google Chrome, Disk sa presúvať nedajú (bez toho aby ste mali na telefóne povolený root) a sú tak veľkými žrútmi voľného miesta v pamäti telefónu.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
    • XperiaFan

      26. novembra 2012 - XperiaFan

      ďakujem pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. som tak na 80% rozhodnutý pre kúpu xperia active, hlavne kvôli odolnosti, ale zvažujem aj kúpu xperia sola, ktorá sa mi páči po viacerých stránkach..je to ťažké rozhodovanie :)


    • Anonymný používateľ

      26. novembra 2012 - Anonymný používateľ

      A neuvažovali ste o Xperii Go? Dizajn je podobný ako u Xperia Sola, ale je to odolný telefón:
      https://mobilne-telefony.heureka.sk...


    • XperiaFan

      26. novembra 2012 - XperiaFan

      priznám sa, trochu sa v tých xperiách strácam, ale každopádne ďakujem za tip, xperia go vyzerá ako zaujímavá voľba, výkon v podstate totožný s xperia sola a ešte aj odolný, v rovnakej cene...no a keďže sa často pohybujem v prašnom prípadne vlhkom prostredí tak by to mohol byť ten pravý telefón pre mňa.


    • XperiaFan

      26. novembra 2012 - XperiaFan

      jedinú takú nevýhodu oproti xperii sola by som videl v nižšom rozlíšení displeja 320x480 vs. 852 x 480. škoda že nemám možnosť si obe pozrieť a porovnať na vlastné oči, je dobré keď sa na smartphone dá aj pozerať, aj keď pozerám hlavne na praktickú stránku..


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.